Saturday, October 01, 2005

-Kapal Layar Menuju Nya-

Setelah saya renungi, saya sarankan pada anda yang belum menikah bahawa ketika mencari pasangan, jangan pernah bermimpi mencari pasangan yg ideal, tapi carilah pasangan yang tepat. Kita tidak sedang berpikir mencari istri atau suami unggul. Carilah istri yang tepat dengan bingkai kita, dengan keperibadian kita. Sebab ternyata tidak semua orang cerdas membutuhkan orang cerdas yang lain, tidak semua orang gagah membutuhkan wanita cantik..

dipetik dari 'Sebelum anda mengambil keputusan besar itu' oleh H.M Anis Matta

4 Comments:

At 8:38 PM , Blogger nur mohamad said...

apa maksudnya/beza between dua tu ya?

 
At 11:06 PM , Blogger mutadayyin said...

dua ape kak irah?

 
At 7:45 PM , Blogger nur mohamad said...

pasangan yg tepat & pasangan yg ideal.

how are our bros and sisters who are from India/Pakistan- family diorang sume selamat ke? tlg sampaikan salam pada yg masih di rpi

 
At 10:36 PM , Blogger mutadayyin said...

pasangan yg ideal ni lebih kurang cam pasangan yg perfect la, mcm lawa, baik, bijak. kire cam takde cacat cela.. pasangan yg tepat ni cam pasangan yg sesuai ngn personality kita, contohnya klu kita seorang yg suka bercakap, mestil a kite nak pasangan kite suka mendengar.. walaupun die takdele pandai sgt.. wallahua'lam..

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home