Saturday, December 04, 2004

Assalamualaikum warahmatullah

*Some usrah stuff*

Please leave a comment regarding these two things:
syllabus dah sampai mana?
- dah sampai module number brapa and predicting sampai mana by the end of this sem

when does your usrah group meet?
- so that if any of us wants to drop by and join another group's usrah. this way, everyone knows when all the groups meet. haritu dah kasi email about how it would be beneficial to both sides for us to visit other usrah groups so harap2 dengan ter'siar'nya masa2 usrah ni, dapat memudahkan utk kita visit other groups inshaAllah.

*also, when you leave the comment, please remember to state which group you are in/handle. no use leaving a time without us knowing which group it is :)

Kenapa leave a comment on the site instead of hantar email?
1. so that everyone can see it (by everyone I mean all the usrah groups and members etc). email is more private and audience specific
2. meng-activekan usrahrpi.blogspot.com and trying to put it to full use inshaAllah


If you need an invitation (or re-invitation) to join usrahrpi.blogspot.com, please email me :).

Jazakumullahu khairal jazaa'

8 Comments:

At 9:01 AM , Blogger nur mohamad said...

ok, i'll start first inshaAllah.

Usrah RAHPS/BARH for sisters: 4-5pm Fridays. tempat rotate, kalau nak tau exactly kat mana boleh email irah or tasha inshaAllah

Baru habis module 1 smlm.

 
At 2:55 PM , Blogger asbah said...

assalamualaikum wrth,

Naqib : Awang
Ahli Usrah : Freshman, Amin Mahat, Chemex, faridzul

Masa : Jumaat (9.30 pm - 11.15 pm)

Setakat ni, modul pertama dan kedua habis dah kot ...
surah al fatihah awang tukar sikit, buat al fatihah 3 ayat untuk minggu ni dan baki minggu depan... ok ke macam tu instead of every ayah every week... pastu buat lah pie kehidupan - berkaitan dgn ibadah... nanti awang tambah lagi... tgh study group :)

 
At 5:58 PM , Blogger Ihsan said...

Waalaikumussalam warahmatullah.

Usrah group untuk RAHPS lelaki.

Setakat nih masih lagi dalam modul 1. Insha Allah tonight dapat habiskan kot.
Masa tak tetap sangat, ingat nak buat every Friday tapi tak jadi, so sekarang nak try buat Saturday night 9pm-10pm.

 
At 8:06 PM , Anonymous Anonymous said...

assalamualaikum warahmatullah
(tasha ni)
--group usrah sama dgn irah -> RAPHS/BARH--
eh bukan mcm 5-6 ke irah? :D
masa bulan puasa aritu buat btwn maghrib isyak
skrg ni mcm depends la gak
mostly wat dlm 530 sampai 630
semalam wat 5 sampai 6 sth
setakat ni usrah kitorg mmg ari jumaat smue
tu la..kitorg br abeskan modul 1
smlm baru abeskan utk part al mukminun tu
minggu depan inshaAllah usrah last kitorg utk sem ni
yang tak sempat diabeskan, akan disambung next sem inshaAllah =)
irah pun dah balik mesia inshaAllah
kami akan merindui mu irah :p

 
At 8:25 PM , Blogger nur mohamad said...

waalaikumussalam warahmatullahi wabarakatuh

betul2 tasha.. 5-6 pm. terserlah ke-toye-an. isk isk. nampak sangat pening :). jazakillahu khair tasha sbb betulkan.
(komen utk ayat last tasha: huhuhu)

 
At 8:44 PM , Blogger norsallsabil said...

assalamu'alaikum warahmatullah,

Sall pulak handle utk sisters kat stackwyk. Alhamdulillah skg dah kat module 2.
time: 5.30pm, jumaat
place: williams 101 || williams 301

alhamdulillah, setakat ni takde pape masalah, seronok sbb i think this is the time for me to be with them and alhamdulillah respond diorg pun positif towards usrah. InshaAllah, lets us keep making du'a to Allah swt. May He bring us and and all our friends to get closer to Him (swt). wassalam

 
At 11:42 AM , Blogger asbah said...

sambungan ...

setakt nie alhamdulillah usrah berjalan dengan lancar. Lokasi setakat ini di bilik belajar Nason Hall dan bilik Amin, insha Allah next week di BarH.

Aktiviti usrah yang dirancang :
1. Semua hadir di majlis fundraising Masjid baru hari sabtu ni di Alumni house. Awang cerita kan kenapa perlu hadir dan ceritakan apa yg berlaku dlm fundraising lepas.

2. Sarapan pagi bersama2 (maybe di common) memandangkan semua ahli usrah ambik dining plan kecuali awang. Insha Allah chemex akan usahakan tarikh dan masa.

Kesimpulan :

Tindakbalas positif dari ahli usrah untuk participate, so naqib pun semangat sekali :)

Cadangan :
Kalau boleh naqib2 ajak ahli usrah untuk pergi fundraising minggu depan ... tak kisah kejap atau lama... at least maghrib dan dinner di sana... dapatkan suasana muslim commnunity

wallahalam...
Assalamualaikum wrth...
-please pray for the 'weak' of me

 
At 9:35 PM , Blogger nur mohamad said...

mashaAllah good suggestion awang.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home